fbpx

Els had nog nooit van Canva en Convertkit gehoord. Nu heeft ze haar eigen website en e-book

Els kende niets van websites, en had nog nooit van tools als Convertkit en Canva gehoord. Maar ze wilde haar business lanceren en besloot het zelf in handen te nemen. Nu staat niet alleen zij, maar ook haar omgeving, te kijken van wat ze op korte tijd verwezenlijkt heeft.

 Dag Els, technische shizzle zei je tot pakweg een half jaar geleden niets. Hoe ben je dan toch bij Miet en Trust Your Tools terechtgekomen?

Joba-Schrijfmoed-Unclouded Testimonial 2

“Een paar jaar geleden ben ik me beginnen verdiepen in kattengedrag, toen we net onze katjes hadden geadopteerd. En ik merkte vorig jaar dat ik daar iets meer mee wou gaan doen. Naast mijn job als conferentietolk ben ik sinds 2021 ook “kattentolk” met Furriends For Life. Ik wist dat ik iets ging moeten doen om met mijn nieuwe business tot bij mijn doelpubliek te geraken. Als tolk had ik al een uitgebreid netwerk, maar nu zou ik een website nodig hebben. Ik zou met marketing moeten beginnen, begot! Via Baas Over Eigen Tijd kende ik Miet al en was ik ingeschreven op haar nieuwsbrief. Toen je een call met haar als bonus kreeg als je inschreef voor Content Rebels, ben ik daar meteen op ingegaan. De cursus Content Rebels kwam van pas om te weten wat er moest gebeuren en Miet kon me vertellen hoe ik dat allemaal moest aanpakken. Het leek me de perfecte combo.”

 

“Als je zelf weet hoe het in elkaar zit, ben je minder afhankelijk van anderen én weet je waarover je praat wanneer je je tools ooit zou uitbesteden.”

Heb je lang getwijfeld om ook tijd en geld te investeren in Trust Your Tools?

“Niet echt. Ik heb wel even getwijfeld of ik het zelf zou aanpakken of zou uitbesteden, maar uiteindelijk bedacht ik me dat ik die website veel sneller zou hebben als ik er nu zelf voor ga. Als je het uitbesteedt en je wil nog een aanpassing, dan moet je wachten tot je websitebouwer daar tijd voor heeft. Nu kan ik snel even inloggen, aanpassen en klaar. Het was misschien puur praktisch gezien niet de slimste beslissing, want ik was ook net gestart met een postgraduaat Klinisch Gedragstherapeut bij dieren om mijn kennis bij te schaven in kattengedrag. Het was een uitdaging, maar een waar ik trots op ben dat ik ze ben aangegaan.

Ik begon helemaal van nul. Het idee was er al even om er iets mee te doen, en nu diende de kans zich ook aan. Een kans die ik met beide handen gegrepen heb. Ik koos voor de all-in met live-dagen en extra begeleiding, want die kon ik wel gebruiken. Alle begin is moeilijk en het was echt nog allemaal Chinees voor mij, dus ik wou alle begeleiding die ik kon krijgen.”

 

Wat was dan je concrete doel met Trust Your Tools?

“Ik had ondertussen geleerd wat ik marketinggewijs moest doen om mijn boodschap bij mijn doelpubliek te krijgen. Ik wist dat ik een website wilde maken. Maar ik had geen flauw benul van wat daar allemaal nog bij kwam kijken. Ik had nog nooit van programma’s als Canva, Convertkit of Plug & Pay gehoord, laat staan dat ik wist hoe ze werkten. Ik stond er ook nooit bij stil. Ik schreef me in voor een freebie en vond het cool dat die pdf zomaar in mijn inbox belandde. En uiteraard wist ik dat je daarbij dan ook op een mailinglijst terechtkomt, maar wist ik veel wat daar allemaal achter zat!

Ik heb nu mijn website gemaakt in Leadpages. De kenners zullen dat misschien afdoen als de “makkelijke manier”, maar ik heb nu tenminste wel een website. Ik heb het op mijn eigen tempo en mijn eigen manier gedaan. En ik heb nu een freebie en een e-mailsequence in Convertkit. Calendly en Plug & Pay staan nog op de agenda, maar op dit moment werk ik aan mijn online zichtbaarheid. Wanneer ik dan later aan de slag ga met andere programma’s, bekijk ik gewoon de video’s in het leerplatform opnieuw.”

“Op een paar maanden tijd ging ik van nul kennis en interesse in die technische shizzle naar een eigen website, met freebie en e-mailmarketing. Hoe zot is dat!”

Je ging van nul naar een website en e-mailmarketing op korte termijn, chapeau!

“Echt hé! Ik stond er zelf ook van te kijken. De eerste keer dat ik zelf mijn e-mailsequence uittestte, was het echt wauw! Ik had een e-book gemaakt en kon dat gewoon downloaden en ik kreeg de juiste mails. Ik was echt zo enthousiast als een kind. Ik had nooit gedacht dat ik een website zou maken, en ik denk velen met mij. Wie mij kent, reageert echt verbaasd als ze mijn website zien. Ik weet dat die dan denken: “amai, om Els zover te krijgen, moet je ‘t wel écht goed kunnen uitleggen.” Zo zie je maar: ook op je 45 kan je jezelf nog verrassen! (lacht) Het heeft even geduurd voor ik in de flow kwam. Ik nam toen ook Claire van Het Brandt onder de arm om aan de slag te gaan met mijn huisstijl. Toen ik die integreerde in mijn website en e-book, werd het allemaal echt concreet. Heel tof om te zien. Ik kreeg een paar templates en ging zelf aan het knippen en plakken in Canva en plots had ik een e-book. Pas op, ik ben nu nog niet de expert en het klinkt vaak nog als Chinees, maar op het moment dat ik ermee bezig was, kwam ik in de flow. Ik maakte de klik en was helemaal in the zone.”

 

Wat vond je van de live-dagen en extra begeleiding?

“Die live-dagen waren voor mij echt een grote meerwaarde. Er mochten voor mij gerust nog meer live momenten zijn, wat toen uiteraard niet kon wegens Corona. Maar door daar te zijn, ben je gewoon al veel gerichter bezig. Je bent daar samen met anderen om aan die technische shizzle te werken en op die dagen heb ik echt veel vooruitgang geboekt. Thuis ligt de afleiding altijd op de loer. Bovendien is het heel gemakkelijk om snel even Miet haar hulp in te schakelen als er iets niet lukt. Op 2 minuten was dat soms opgelost, zonder veel poespas. Zo heb ik het graag.

Ook via Slack kon je vragen stellen en Miet antwoordde dan vaak met een Loom-filmpje waarin ze alles uitlegde. Loom, nog zoiets waar ik nog nooit van had gehoord, maar zo handig! Iets uitgelegd zien en duidelijk zien waar ze klikt, werkt veel beter dan gewoon woorden.”

“Wie mij kent, staat er echt van te kijken dat ik zelf mijn website ontworpen en gepubliceerd heb. En eerlijk? Ik sta er zelf ook van te kijken!”

Wat vond je van de manier waarop Miet die compleet nieuwe materie uitlegde?

“Doordat ik al een masterclass bij haar had gevolgd, kende ik haar manier van uitleggen al. Ze heeft de kennis, maar ze brengt die niet op een betweterige manier. Ik kan niet goed om met mansplaining. Ik weet dat sommige van mijn vragen behoorlijk basic kunnen zijn voor een expert, maar je hoeft het er niet extra in te wrijven met de manier waarop je antwoord geeft. En bij Miet heb ik dat gevoel totaal niet. Ze is bovendien ook gewoon een toffe madam, iemand met wie je graag eens een avondje op restaurant doorbrengt. En ik vind die klik wel belangrijk als ik van iemand wil bijleren.”

 

Was Trust Your Tools het waard om uit je comfort zone te komen?

“Absoluut. Het is misschien geen investering die zich op korte termijn letterlijk terugbetaalt, maar op lange termijn heb je er zoveel aan! Als je bereid bent om zelf met je tools aan de slag te gaan, dan zou ik Miet zeker aanraden. En ik zou trouwens ook aanraden om het zelf te doen of om zelf die kennis op te doen. Je bent dan minder afhankelijk van anderen. Ook als je het ooit uitbesteedt, weet je dan tenminste waarover je praat.”

Joba-Schrijfmoed-Unclouded Testimonial

Over Els

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This