fbpx

Mart klopte bij Miet aan voor haar carrièreswitch

Mart zette in 2021 de eerste stappen in haar carrièreswitch. Ze laat de marketingwereld achter zich en smijt zich volledig op haar nieuwe avontuur als technisch VA. Om de kneepjes van het vak te leren, klopte ze aan bij Miet.

Testimonial - Hey Mart - Miet Bamps

Hey Mart, hoe kwam jij bij Unclouded terecht?

“Ik nam vorig jaar de beslissing om iets helemaal anders te gaan doen. Ik was via verschillende online programma’s in de wereld van online ondernemen terechtgekomen en volgde zodoende ook Miet. Ik vond in mijn andere job all things technical wel leuk en een nieuw avontuur als technisch VA sprak mij aan. Ik kon nog veel bijleren en ik kon me wel vinden in Miet haar stijl. Ik trok mijn stoute schoenen aan en nam contact op. Gelukkig zag ze het direct zitten om mij op te leiden. Ik liep stage en maak ondertussen deel uit van Team Unclouded. Onderdeel van de deal was dat ik haar Trust Your Tools-traject zou meevolgen.”

“Miet haar grote drijfveer is anderen empoweren. Ze legt ingewikkelde materie helder uit en voor je het weet ben je er zelf mee weg.”

Je volgde de cursus dus niet zozeer voor je eigen business Hey Mart, maar in het teken van je stage?

“Klopt. In mei, wanneer ik fulltime voor Hey Mart ga, wil ik uiteraard wel een e-mailfunnel opzetten, maar voorlopig heb ik enkel een website en Instagramprofiel. Ik heb het traject niet doorlopen op dezelfde manier als de andere deelneemsters. Ik kon bijvoorbeeld maar één livedag meemaken, de tweede dag zat ik in quarantaine. Dat was balen! Maar tijdens die ene dag werkte ik aan opdrachten voor Miet en andere projecten waar ik mee bezig was. Daarnaast probeerde ik zoveel mogelijk te volgen welke vragen er uit de groep kwamen en probeerde ik hier en daar zelfs een antwoord te geven. Ondanks dat ik niet alles kon meevolgen zoals de rest, genoot ik wel van die ene livedag. Het was super tof om andere ondernemende vrouwen te leren kennen en hun missie te horen. Ik vond het interessant om te ontdekken waar ze op vastliepen en wat ze zelf belangrijk vonden. Die dag was een goede leerschool voor mij.”

 

Waarin zie jij, naast kennismaken met andere onderneemsters, het nut van die livedagen?

“Op zo’n livedag is het super handig om iemand aan je zijde te hebben die niet alleen meedenkt over technische problemen, maar die ook het volledige plaatje begrijpt en advies geeft om je processen vlotter te laten verlopen. Miet heeft zo’n brede kennis dat ze niet enkel die ene technische vraag oplost, maar ze je ook helpt om alles op de een of andere manier nog logischer in elkaar te steken. Je kan met een bepaald idee naar zo’n livedag komen en naar huis gaan met een totaal andere opzet die nog beter werkt.”

“Het beste wat ik gedaan heb in 2021, was Miet een mailtje sturen.”

Jij zit on the inside en hebt een andere blik dan buitenstaanders. Waarom zouden mensen een traject moeten volgen bij Miet?

“Omdat Miet er echt voor zorgt dat mensen er zelf mee aan de slag kunnen. Haar grote drijfveer is anderen empoweren. Ze legt de ingewikkelde materie uit op een super eenvoudige manier, zodat je er zelf mee verder kan. Als je ergens op vastloopt, is ze er. Miet beheerst de materie 100% én ze kan het super rustig en gestructureerd uitleggen. Ze neemt video’s op, wat veel aangenamer is dan een uitgeschreven stappenplan dat je moet proberen te volgen. Zelfs als ze uitzonderlijk eens iets over het hoofd ziet, blijft ze daar rustig onder, zodat je zelf nooit de draad kwijt bent. Ze pakt je bij de hand en voor je het weet, kan je het allemaal zelf. Ze helpt zoveel ondernemers die elk hun eigen uitdagingen hebben. Die info zuigt zij op als een spons en kan ze later inzetten bij andere klanten.”

“Het is ongelooflijk wat zo’n livedag kan doen. Je kan met een bepaald idee naar daar gaan en ‘s avonds naar huis gaan met een totaal andere opzet die nog beter werkt.”

En dan specifiek voor jouw situatie: hoe is Miet als stagebegeleidster?

“Het was de max. Ze is super open en heeft me meteen bij alles betrokken. Ze weet gigantisch veel en werkt transparant, wat heel leerrijk is voor mij. Ze vraagt ook feedback en ik vind het leuk om mee na te denken. Zo wordt het een wisselwerking, wat ik enorm apprecieer. Het is bovendien ongelooflijk leuk om een blik achter de schermen te krijgen bij een bedrijf dat al zoveel verder staat.”

“Miet lost niet alleen je technische problemen op, ze denkt mee na en geeft advies om je processen nog vlotter te laten verlopen.”

Nu werk je enkele uren per week voor Miet als haar technische VA, wat doe je dan precies in een bedrijf dat al helemaal op rolletjes loopt?

“Ik help Miet om alles klaar te zetten voor haar cursussen en masterclasses, zodat zij zich volledig kan richten op de content. Ik zet de wekelijkse content klaar in Convertkit en Smarterqueue. Ik maak salespages aan in Leadpages waar ik de copy in zet, maak alles in Plug & Pay in orde en check dat alles goed gekoppeld is via Zapier. Uiteraard verloopt de samenwerking heel vlot. Miet bereidt alles goed voor, zodat alles klaarligt wanneer ik aan het werk begin. Daarnaast heeft Miet over mij verteld tegen anderen, waardoor er nu supertoffe klanten bij mij komen aankloppen met wie ik direct een klik heb. Echt waar, het beste wat ik gedaan heb in 2021, was een mailtje sturen naar Miet.”

Testimonial - Hey Mart - Unclouded

Over Mart

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This