fbpx

Ontdek hoe je nog meer uit je favoriete podcast-app haalt. (VIDEO’S)

Podcasts zijn alomtegenwoordig. Van straffe fictieverhalen over online ondernemen (zoals de Unclouded podcast!) tot true crime: over elk onderwerp bestaat er wel een podcast. Het handige aan dit soort content is dat je die overal kan beluisteren, waar en wanneer je maar wil, met jouw favoriete app.

Wil je nog meer uit je podcast-apps halen? Ontdek de coolste features van de meest gebruikte podcast-apps.

 

Pocket Casts

Dit is mijn favoriete podcast-app! Ik gebruik hem al vanaf het moment dat ik startte met podcasts luisteren. Waarom? Ik heb geen iPhone, dus Apple Podcasts kan ik niet gebruiken en voor Android-telefoons was het op dat moment de beste podcast-app. Is hij dat nu nog? Geen idee! Er is zoveel veranderd in podcast-land, maar voor mij is er nog geen reden geweest om over te stappen op een andere app. Pocket Casts werkt heel fijn, dus ik blijf hem gewoon lekker gebruiken.

Handige functies:

 • Afspeelsnelheid aanpassen
 • Stiltes automatisch knippen
 • Stemmen luider laten klinken
 • Podcasts automatisch aan je luisterlijst toevoegen
 • Intro’s en outro’s overslaan
 • Zelf bestanden toevoegen om te beluisteren
 • Filters maken op basis van publicatiedatum, status, duur, …
 • Sleep timer

↑ Pocket Casts video tutorial ↑

Google Podcasts

Dit is gewoon een goeie podcast-app zonder veel toeters en bellen. De functionaliteit is wat minder uitgebreid en de app werkt net iets minder gebruiksvriendelijk dan Pocket Casts, maar in grote lijnen komen ze wel erg overeen.

Dit kan je in Google Podcasts:

 • Afspeelsnelheid aanpassen
 • Stiltes automatisch knippen
 • Podcasts automatisch aan je luisterlijst toevoegen
 • Sleep timer

↑ Google Podcasts video tutorial ↑

Spotify

Hoewel veel mensen via deze app luisteren, gebruik ik Spotify zelf niet zo graag om naar podcasts te luisteren. Ik luister veel naar podcasts, maar ook veel naar muziek via Spotify en vind het minder handig dat je dan telkens moet switchen tussen muziek luisteren en podcasts luisteren. Ik gebruik liever voor beide een aparte app zodat ik als ik de juiste app open, gewoon kan verder luisteren waar ik gebleven was. Bovendien vind ik het minder handig dat je in Spotify niet automatisch nieuwe episodes van je favoriete podcasts in je luisterlijst kan laten verschijnen.

Heb je liever geen extra app op je telefoon of vind je het net handig dat je je favoriete muziek en podcasts in één app kan beluisteren, dan is Spotify de ideale app.

Handig in Spotify

 • Je muziek én je podcasts in één app!

 

↑ Spotify video tutorial ↑

Apple Podcasts

Zoals ik eerder al zei heb ik geen iPhone en dus ook geen Apple Podcasts. Maar ik kan je wel vertellen dat dit net als Google Podcasts gewoon een goeie, no-nonsense podcast-app is waarmee je podcasts kan beluisteren en die de meeste functies heeft die je in alle apps terugvindt.

Dit kan allemaal in Apple Podcasts

 • Afspeelsnelheid aanpassen
 • Stiltes automatisch knippen
 • Podcasts automatisch aan je luisterlijst toevoegen
 • Filters maken op basis van publicatiedatum, status, duur, …
 • Sleep timer

Een tutorial opnemen kan ik om obvious reasons niet doen, maar hier vind je wel een heldere uitleg over hoe je de app gebruikt: https://support.apple.com/nl-be/HT201859

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips. Laat de wondere podcast-wereld voor je opengaan en maak tijd voor next level genieten van jouw favoriete podcasts!

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This