fbpx

Waarom het een goed idee is om meer digitaal te werken.

Maar ik werk toch al digitaal, hoor ik je denken, want ik mail en ik heb een digitale agenda en ik gebruik payconiq voor mijn betalingen, zelfs bij de bakker.

Maar hoeveel doe je nog niet digitaal? Of wel digitaal, maar op een tijdverslindende manier?

Ik geef je in deze blogpost een aantal redenen om nog meer digitaal te werken.

Tijdswinst

Stel, je krijgt op de meest onmogelijke momenten de meest onmogelijke mailtjes, telefoontjes en appjes met de vraag om een afspraak met jou te maken. Dan kost je dat verschrikkelijk veel tijd om terug te bellen, die afspraken in te plannen, geannuleerde afspraken weer op te vullen, … Maar als je in de plaats hiervan een online afsprakensysteem zou gebruiken, dan doen je klanten die allemaal zelf, terwijl jij je bezig houdt met de dingen die jij echt belangrijk vindt.

Stel, je maakt elke maand tientallen facturen. Dan kost het je een heleboel tijd om deze facturen op te volgen, herinneringen te versturen indien nodig, de facturen door te sturen naar de boekhouder, … Met online facturatie-software zou dit hele proces geautomatiseerd worden zodat jij enkel nog facturen moet maken, maar niet meer moet opvolgen.

Kant-en-klaar

Wil je een website met een prachtig design, mooie visuals voor je social media of een pdf-document om je duimen en vingers bij af te likken? Dan doe je dat makkelijk zelf met website builder software, online fotobewerkingsprogramma’s of online ontwerpsoftware. Kant en klare ontwerpen staan daar tot jouw beschikking, jij moet ze enkel nog wat naar jouw hand zetten.

Ook de meer administratieve software bevat kant-en-klare oplossingen. Van de layout van je facturen tot de kleuren van je online afsprakensysteem, alles staat klaar om meteen te gebruiken óf volledig aan te passen.

Budgetvriendelijk

Zijn al die tools dan gratis? Sommige zijn inderdaad gratis, anderen zijn gedeeltelijk gratis, maar hebben een aantal betalende functies, nog andere tools zijn betalend. Maar geen enkele tool kost stukken van mensen. Vraag je bij elke tool die overweegt te gaan gebruiken ook altijd af wat het je opbrengt en niet enkel wat het je kost. Veel digitale tools werken tegenwoordig met abonnementssystemen zodat je voor enkele euro’s per maand vaak al heel ver komt.

Als een online afsprakensysteem van 10 € per maand ervoor zorgt dat je elke week een uur tijd wint doordat je geen telefoontjes en mailtjes meer moet afhandelen, dan is de rekening hier snel gemaakt…

Alles werkt samen

Een voorbeeld: je verkoopt een online workshop, je klant betaalt via een online betaalsysteem, krijgt een factuur die ook naar jouw boekhoudsysteem gaat, het e-mailadres van de klant belandt in jouw mailsysteem en vandaar uit vertrek meteen een mail met de login-gegevens van het online leerplatform. VOLLEDIG AUTOMATISCH! Wil je diezelfde klant later nog eens een mailtje sturen met je nieuwe aanbod? Dat kan, want het e-mailadres staat al in het juiste systeem.

De meeste online systemen kunnen met elkaar communiceren en zo gegevens doorgeven van het ene systeem naar het andere. En daar gaan mijn nerdy heart toch wel een beetje sneller van kloppen. 🤓

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This