fbpx

Een read-later-lijst in notion

Op het internet is veel interessants te vinden, dat weet iedereen! Maar als je eenmaal down the rabbithole van de mega-boeiende longreads, de recepten die je zeker nog eens wil maken, de tips voor uitstapjes die je niet wil vergeten en de YouTube-filmpjes die je echt eens wil bekijken gezogen wordt ben je weer zo anderhalf uur verder zonder dat je iets zinnigs hebt gedaan. Dat weet ook iedereen!

Ik testte al veel tools uit om komaf te maken met die rabbithole en om al die interessante dingen op te slaan in een read-later-list. Maar, zoals dat zo vaak gaat met tools die maar één specifieke functie hebben, ik vergat vaak dat ik die tool had, laat staan dat ik er nog iets mee deed.

Neem nu Pocket, een fantastische app om online artikelen op te slaan om later te lezen. Pocket werkt samen met mijn ereader, zodat de artikelen die ik opsla in Pocket automatisch op mijn ereader staan en ik ze daar kan lezen. Ik had via IFTTT een automatisatie opgezet die ervoor zorgde dat nieuwe artikelen van een aantal blogs die ik volg automatisch in Pocket terechtkomen. Een tweede automatisatie zorgde ervoor dat artikelen die ik in Pocket als “favoriet” markeer automatische in Evernote gezet worden waar ik ze dan kan organiseren in de juiste notitieboeken (recepten, tips voor uitstapjes, inspiratie, …)

Sounds like a dream… en toch werkte het niet! Ik vergat zelf artikelen die ik tegenkwam in Pocket op te slaan, als ik mijn ereader vastnam had ik meer zin om een boek te lezen dan de artikelen en in Evernote bleven ze gewoon staan waar ze stonden kregen ze geen definitief plaatsje.

Gevolg: ik hield geen blogs meer in de gaten, want de artikelen kwamen toch wel in Pocket terecht. Daar stapelden ze zich op tot een ellenlange lijst waarvan ik maar een fractie echt interessant vond. Artikelen van andere kanalen werden snel-snel gelezen want ik wilde ze niet in mijn Pocket-mesthoop hebben liggen. En ik was gefrustreerd omdat ik geen oplossing had voor mijn probleem.

Als je heel veel verschillende tools gebruikt, die elk hun eigen specifieke functie hebben, moet je ze ook allemaal een beetje in de gaten houden en dat wordt overweldigend op den duur. Bovendien wil je informatie uit de ene tool ook soms gebruiken in de andere tool en dan wordt het helemaal een kluwen waar je niet meer uitraakt. En hoewel één tool die alles kan absoluut niet bestaat, probeer ik toch het aantal tools dat ik gebruik te beperken. En nadat ik Asana, Evernote, Excel en Goodreads al overboord heb gekieperd en heb vervangen door Notion, is het nu de beurt aan Pocket.

Hoe ik dat doe leg ik je uit in deze video:

 

Dit heb je nodig:

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This