fbpx

Ondernemen is fun (als jij doet waar jij goed in bent)

Er was een tijd dat ik dacht dat ondernemen gelijk stond met jezelf in de vernieling werken, rondrijden in patserwagens en handjes schudden op de nieuwjaarsreceptie van VOKA? Niet echt fun in mijn ogen.

Ik werk graag hard, maar voor een burnout of bakken vol stress bedank ik feestelijk. Bovendien ben ik heel tevreden met mijn trouwe Skoda Fabia en zou ik op netwerkevents het liefst ergens onder een steen kruipen. Maar dat terzijde.

Dat ik ooit ondernemer zou worden, stond niet bepaald in de sterren geschreven. Maar dankzij inspirerende vrouwen als Anouck Meier, Kelly Deriemaeker, Lien De Pau en nog vele anderen, besefte ik dat ondernemen ook anders kan.

Door slim te plannen, efficiënt te werken en gebruik te maken van de juiste systemen is ondernemen echt het fijnste dat er bestaat. De hele dag doen waar je goed in bent en wat je graag doet en daar dan ook nog je boterham mee verdienen, wie wil dat nu niet!

Toch weet ik dat veel ondernemers die fun een beetje kwijt zijn. Dat ze nog teveel dingen moeten doen die ze niet graag doen en waar ze niet goed in zijn. Dat ze te weinig tijd hebben voor de dingen waar ze wel goed in zijn en waarvoor ze ondernemer geworden zijn. En dan komen die bakken vol stress en die burnout misschien wel eens om het hoekje loeren.

En waar ik nu net goed in ben (en heel graag doe), dat is op zoek gaan naar die systemen die ervoor zorgen dat jij je weer kan concentreren op de dingen waar jij goed in bent. Het wordt hier allemaal nogal meta, maar ik wil jou de fun in ondernemen teruggeven door ervoor te zorgen dat de taken die je niet graag doet zo weinig mogelijk tijd in beslag nemen.

En aangezien “Teach everything you know” zo’n beetje mijn levensmotto is, wil ik dat ook heel graag doen in blogposts, op Facebook en Instagram en misschien zelfs op een eigen YouTube-kanaal. Daar wil ik mijn kennis met jou delen over productiviteit, efficiënt werken, digitale tools, automatisering, …

Daarom wil ik graag weten waar jij mee worstelt. Wat haalt voor jou de fun uit ondernemen? Waar steek jij teveel tijd in? Je zou me er een enorm plezier mee doen als je deze vragenlijst even zou willen invullen. Wie weet win je wel een coaching call van een uurtje waarin ik je op weg help naar meer productiviteit in jouw business.

Merci hè!

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This