fbpx

5 insider tips voor een strak contentplan met SmarterQueue

Er bestaan verschillende tools om je content op sociale media in te plannen en te automatiseren. Programma’s zoals Later, Hootsuite en SmarterQueue helpen je om consistent aanwezig te zijn op de socials zonder dat je daar elke dag uren mee bezig moet zijn. In deze blogpost deel ik 5 handige functies in SmarterQueue die jouw leven nog gemakkelijker maken.

Maar eerst zet ik nog eens de voordelen op een rijtje van content inplannen en recycleren.

Waarom content inplannen?

Besteed jij elke dag uren aan die social media? Altijd maar weer je hoofd breken over wat je nu weer moet posten? Ik niet (meer). Ik heb een marketingstrategie die voor mij werkt en neem vooraf de tijd om te bepalen wat ik ga vertellen op de socials en om die content alvast klaar te zetten in SmarterQueue. Niet alleen mijn sociale media plan ik in, ook nieuwsbrieven en blogposts als deze maak ik vooraf en worden automatisch gepubliceerd. Een keer content maken en inplannen en ik hoef me de rest van de maand geen zorgen meer te maken over die content marketing. Mijn volgers krijgen geregeld iets van mij te zien, terwijl ik me kan focussen op mijn andere werk.

Content recycleren?

Vind jij het moeilijk om telkens weer een Instagram post, blogpost of nieuwsbrief from scratch te bedenken? Recycleer dan je content! Laat stukjes uit een blogpost terugkeren als social post, bijvoorbeeld. Of laat een oude blogpost die ook nu nog interessant is gewoon terugkeren, al dan niet in lichtjes aangepaste vorm. Je hoeft niet altijd opnieuw het warm water uit te vinden. Jouw “best of” nog eens van onder het stof kan wonderen doen. Als het werkt in de modewereld, waarom dan niet voor jou 😉

Zoals gezegd, is SmarterQueue een van de content planning en publishing tools die je kan gebruiken om je content marketing slim aan te pakken. Haal er dan ook alles uit en laat je content werken voor jou!

5 insider tips voor een strak contentplan in SmarterQueue

1. Post op verschillende kanalen tegelijkertijd
Op hoeveel social mediakanalen ben jij actief? Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter, LinkedIn? Die allemaal managen en zorgen dat de juiste content op het juiste moment verschijnt, is niet simpel. Tenzij je een tool hebt die dat allemaal voor jou doet. Schrijf je post één keer en laat hem publiceren op de kanalen die jij wil, wanneer jij wil.

2. Voeg al een eerste comment toe
Bij Instagram is het aantal tekens voor je caption (de tekst onder de foto) beperkt tot 2200. Soms wil je echter een heel verhaal vertellen waarvoor je al die tekens nodig hebt. Dan is er geen ruimte meer voor hashtags, of misschien de rest van je verhaal. In SmarterQueue kan je bij je post meteen een eerste comment toevoegen die samen met de post gepubliceerd wordt. Hierin kan je dan bijvoorbeeld je hashtags zetten.

3. Post op feed en stories
Misschien gebruik je SmarterQueue of een andere tool al om vaste posts op je feed te publiceren. Maar wist je dat je in SmarterQueue ook Instagram stories kan inplannen? Dit kan je dan doen als je bijvoorbeeld een nieuw aanbod lanceert en testimonials of bepaalde informatie wil delen via stories. Dan maak je die content vooraf en plan je die in.

4. Posts met meer dan één afbeelding
Deel je vaak content met meerdere afbeeldingen op Instagram? Ook die multi image posts kan je perfect inplannen in SmarterQueue. Voeg je afbeeldingen toe en wissel van volgorde tot ze helemaal juist staan.

5. Recycleer je content
Heb jij super interessante, altijd relevante content die je graag wekelijks, maandelijks of jaarlijks laat terugkeren? Heb je een post waarin je antwoordt op de meest gestelde vragen? Stel die in als Evergreen Post en SmarterQueue laat die automatisch op geregelde tijdstippen terugkeren. Wil je content recycleren om terug te keren op een specifiek moment? Sales content rond een online programma dat je een keer per jaar lanceert, bijvoorbeeld? Geef dan zelf de verschillende momenten in waarop je die content wil laten publiceren of laat hem met de knop “recurring” na een bepaalde datum terugkeren om de 2 weken, om de maand of om het jaar. Zo hoef je je post maar 1 keer te schrijven en keert hij terug wanneer jij dat wil. Met “vary media” kan je ervoor kiezen om dezelfde tekst met een andere foto te laten terugkeren, wat je wel best doet als je een interessante Instagram feed wil. Of je kan de tekst lichtjes aanpassen na bijvoorbeeld de tweede of derde keer.

Gebruik jij een andere tool? De kans bestaat dat die dezelfde functies heeft. Gebruik die dan ook! Want ze helpen je echt om je content nog gemakkelijker in te plannen.

Wil je nog meer uit je content halen? Dan kan ik alleen maar Content Rebels aanraden. De signature course van Anouck Meier van Ampersand. Content Rebels is dé cursus waarin je leert je content marketingstrategie op te zetten.

content rebels getuigenis

Ik ben echt super enthousiast over Content Rebels en zéker over deze editie, want ik geef er zelf ook een module. Ik leer je alles bij over de technische shizzle waarmee je jouw marketingstrategie tot uitvoering brengt. Schrijf je je in voor Content Rebels via deze link, dan krijg je er gratis en voor niets een ticket voor mijn Masterclass over Canva t.w.v. 129 € bovenop.

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This