fbpx

Nieuwe feature in Notion: timeline view voor databases

Er zit een nieuwe feature in Notion. En dan wil ik die natuurlijk meteen uitproberen. Zo gaat dat. Dus ik dacht, ik schrijf er dan ook maar meteen een blogpost over. Dan ben jij ook mee.

De nieuwe feature is de Timeline view in een database. Dit wil zeggen dat je elke database nu ook kan tonen als een tijdslijn. Dit is vooral handig bij project management, waarbij je een begin- en een einddatum kan instellen voor een project en dan al je projecten netjes in een tijdslijn kan zien staan.

Maar ook voor je takenlijst zijn er mogelijkheden. Je kan je takenlijst zo invullen dat je jezelf een begin- en einduur geeft voor elke taak als stok achter de deur om door te werken en niet te gaan zitten lanterfanten. Je kan dan je takenlijst tonen als een tijdslijn.

Ik speel er ondertussen wat mee. Ik weet nog niet of het voor mij the way to go is, daarvoor is het misschien nog iets te nieuw, maar ik geef het in elk geval een kans.

In deze video leg ik uit hoe dit precies werkt:

 

Nieuwe features in een tool, dat is voor mij altijd een beetje feest. En aangezien Notion nog een relatief jonge tool is, komen er vrij vaak updates met nieuwe features. Dit is ook nog nieuw in Notion:

  • Flexibele sub-pagina rechten: vroeger had een subpagina dezelfde deelrechten als de pagina erboven en kon je die niet apart wijzigen. Nu kan je een pagina delen en een subpagina voor jezelf houden.

  • Verberg database-properties: je hoeft op een database pagina niet langer te scrollen doorheen al je properties, je kan nu de properties die je niet wilt zien simpelweg verbergen. Ook backlinks en comments kan je nu verbergen.

    Notion - nieuwe feature timeline view voor databases - Unclouded blog

  • Limiteer het aantal zichtbare rijen van een inline database: geen ellenlange inline database meer. Standaard zie je enkel de eerste 50 rijen, maar je kan dit ook wijzigen naar 10, 25 of 100.

    Notion - nieuwe feature timeline view databases - Unclouded blog

Ga jij aan de slag met de nieuwe features van Notion?

 

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This