fbpx

Hoe registreer je je tijd met Toggl Track?

Je tijd registeren is altijd nuttig! Werk je in opdracht van klanten volgens een uurtarief, dan moet je sowieso op een of andere manier bijhouden hoeveel tijd je in een opdracht steekt. Maar ook voor andere taken in je business kan het handig zijn om te zien hoelang je ermee bezig bent. Het kan je bijvoorbeeld tonen hoeveel tijd je wint met je tools en systemen die je gebruikt. Of het helpt je bepalen of het interessant kan zijn om een deel van het werk uit te besteden.

Ik gebruik Toggl Track om mijn tijd te registeren.

In de video hieronder leg ik je uit hoe je aan de slag kan met deze gratis time tracking app. Onder de video kan je het allemaal nog eens uitgebreid nalezen.

Klanten en projecten aanmaken

Voor je begint je tijd te tracken, ga je eerst je klanten en projecten aanmaken. Dit is vooral interessant voor freelancers die uurtje-factuurtje werken voor hun klanten of opdrachtgevers.

Klanten aanmaken doe je door in het menu links naar “Clients” te gaan en daar bovenaan rechts te klikken op “+ New Client”.

Ga daarna in het menu links naar “Projects”, klik bovenaan op “+ new project” en geef je project een naam, bijvoorbeeld “administratie”.

Je kan je project dan eventueel koppelen aan een klant.

Je tijd tracken met Toggl

Eens je klanten en projecten hebt aangemaakt, kan je je tijd beginnen registreren via “Timer”. Door op het klokje te klikken track je je bezigheden in realtime met de grote, rode play/stop-knop.

Je kan ook kiezen om je gewerkte uren handmatig in te geven. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld eens vergat te tracken.

Hoe track je je tijd?

  1. Geef in wat je aan het doen bent
  2. Kies via het map-icoontje voor welk project (en welke klant) je aan de slag bent
  3. Druk op play.
  4. Ben je klaar? Druk op stop. Simpel!

Nog sneller tracken met de Toggl Track Chrome extensie

Werk je in Google Chrome? Dan hoef je niet elke keer naar Toggl Track te surfen om je tijd te tracken. Begin met de Chrome extensie van deze app gemakkelijk op elk moment met je tijd te registreren. Klik op het klokje in je browser, typ in wat je doet en voor welk project.

Rapporten maken

Bij “Reports” kan je een rapport opvragen van al je geregistreerde uren. Kies de periode waarvoor je een rapport wil. Een mooie tabel en kleurrijk taartdiagram tonen je hoeveel tijd je in die periode aan elk project bezig geweest bent.

Zelf aan de slag?

Je tijd registeren met Toggl Track is super simpel én gratis. Werk je alleen, dan heb je met de basis al genoeg. Probeer het uit: aanmelden en je kan meteen aan de slag.

Wil je de tool koppelen aan je facturatieprogramma of met een team werken? Dan kan je kiezen uit een van de betalende abonnementen.

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This