fbpx

Mijn 3 favoriete tools voor je visuele content

Mooie beelden, ik hou daarvan. Ik probeer dan ook bij mijn blogposts, social media posts, op mijn website, … te zorgen voor mooie foto’s en mooi vormgegeven visuals. Ik deel in deze blogpost graag mijn favoriete tools die ik hiervoor bijna dagelijks gebruik.

Canva

3 favoriete tools voor je visuele content - Canva

Canva is een design tool. Visitekaartjes, flyers, visuals voor je social media, presentaties, … ontwerp je snel en eenvoudig met Canva.

Je hebt er geen design skills of technische kennis voor nodig. Canva bevat een heleboel templates, stockfoto’s, illustraties, achtergronden, … die je drag & drop kan gebruiken in je ontwerpen. Je kan starten van een bestaand ontwerp en dat aanpassen aan jouw goesting, of je begint from scratch met een lege pagina.

Je werkt op alle mogelijke afmetingen (A4, Facebook-bericht, visitekaartje, Instagram Story, …), zodat je ontwerp meteen de juiste hoogte/breedte-verhouding heeft of geschikt is om op het juiste formaat af te drukken.

Gratis vs Betalend

Met de gratis versie kom je al een heel eind. Toch heeft de betalende versie ook een aantal interessante opties die misschien wel de moeite waard zijn:

  • Je kan er een brand book aanmaken met jouw logo, huisstijlkleuren en lettertypes zodat je die altijd bij de hand hebt. Je kan ook je eigen lettertypes uploaden.

  • Je past in één klik het formaat van je ontwerp aan. Zo maak je snel een visual voor een Facebook-bericht van een flyer, of een presentatie op basis van een rapport.

  • Je krijgt toegang tot een heleboel extra templates, stockfoto’s, illustraties, …

Prijs: 11,99 € per maand of 107,88 € per jaar (36 € korting)

Canva.com

Smartmockups

3 favoriete tools voor je visuele content - smart mockups

Wil je het ontwerp van je eBook zien op een echt boek. Of wil je een foto van een laptop met jouw website er op? Dan maak je daarvan een mock-up. En met smartmockups is dat een eitje. Je kies een setting, upload je screenshot van je website of de cover je e-book en smartmockup zet dit snel op de juiste plaats. Zo creëer je prachtige plaatsjes zonder dat je zelf met het fototoestel aan de slag moet.

Gratis vs Betalend

Ook hier heb je een gratis en een betalende versie. De voordelen van de betalende versie zijn:

  • Veel meer keuze uit verschillende soorten mock-ups.

  • Voeg een screenshot van een website in door gewoon de url in te geven.

  • Integratie met Canva en Dropbox.

Prijs: 14 € per maand of 108 € per jaar (60 € korting)

Smartmockups.com

Eye dropper

3 favoriete tools voor je visuele content - eye dropper

Heb je online een mooi kleurtje gespot, dan helpt Eye Dropper je om de RGB- of HEX-code van de kleur te vinden.

Eye Dropper is een gratis extensie voor Google Chrome.

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This