fbpx

Nele dacht dat ze geen onderneemster was… Tot ze Tech Queen werd

Hoewel Nele uit een ondernemersfamilie komt, voelde ze zich nooit ondernemer. Ze ging aan de slag als accountant, maar na 20 jaar voelde ze het toch kriebelen om iets anders te doen. Dankzij Tech Queens ontdekte ze wat dat ‘iets anders’ is en werd de onderneemster in Nele wakker.

 Dag Nele, hoe ben je bij Miet en het Tech Queens traject terechtgekomen?

Sofie Vriesacker - Support van Sofie
“Ik volgde al een hele tijd vrouwelijke ondernemers op Instagram. Het begon bij Kelly Deriemaeker, later ook Anouck Meier en dan nog een hele resem onderneemsters, waaronder Miet. Ik vond het zo tof om te zien wat die allemaal deden, maar ik kon daar als werkneemster niks mee.”

Ook toen ze Miet volgde, dacht Nele niet dat tech V.A. worden iets voor haar zou zijn. Maar toen Tech Queens online kwam, nam haar enthousiasme het toch over: “als er bij ons op het werk nieuwe programma’s komen, dan vind ik het ook altijd keileuk om daarmee bezig te zijn en uit te zoeken hoe die werken, dus ja, ik voelde direct de klik toen ik over dit traject las.”

“Die Whatsapp-support is echt goud waard! Want eens je het geleerde gaat implementeren, dan komen de vragen. Dan is het handig om iemand te hebben die met je meedenkt en je op weg zet.”

“Ik zag dat ik met KMO-portefeuille kon betalen en als boekhoudster ken ik daar wel mijn weg in. Ik heb dus meteen mijn ondernemingsnummer aangevraagd en alles in orde gebracht. Dat was voor mij alleszins een drempel minder om ervoor te gaan.”

Het traject gaf me het vertrouwen dat ik nodig had als starter

Neles verwachtingen met Tech Queens waren vooral praktisch: leren werken met de tools. Aanvankelijk was de Slack-community en whatsapp-support dus niet zo belangrijk voor haar. Tot ze haar eerste klanten had en op de eerste lastigere vragen stootte: “vanaf dan ben ik die whatsapp intensief gaan gebruiken. Het is ook zo makkelijk dat ik gewoon mijn vraag kan stellen en dat Miet dan meedenkt en me verder op weg zet.”

Het traject gaf Nele het vertrouwen dat ze nodig had als starter. Omringd zijn door andere onderneemsters, starters net als zij of al wat meer ervaren, toonde haar wat mogelijk was. Zo leerde ze erop te vertrouwen dat alles wel goed komt. Dat ze was ze nu nog niet kent, wel zou leren. Dat maakt dat ze naar haar (potentiële) klanten toe sterker in haar schoenen staat. 

“Ik heb niet het gevoel dat ik nu alles weet. Maar ik heb wel het vertrouwen dat ik het wel kan leren en dat ik tot een oplossing kan komen.”

“Op die 6 maanden heb ik niet met al die tools leren werken, maar ik pikte wel dingen op en maakte connecties waardoor ik wel het gevoel heb dat ik er al heel veel over weet. Ik weet waarover ik het heb en waar ik dingen kan opzoeken. Ik weet nu sneller wat ik kan doen om er verder in te duiken.”

Nele is ondertussen gestart als onderneemster met Techmate en gaat op haar eigen tempo verder, naast haar andere job als boekhoudster. Tech Queens zag zij vooral als basis om te starten en om te zien hoe anderen het aanpakken: “ik ben blij dat de replays van de online sessies nog een tijdje beschikbaar blijven. want hoewel ze op het moment zelf enorm interessant waren, denk ik dat ik er nog veel meer uit ga halen eens ik zelf bezig ben voor klanten. Wanneer je de materie begint te implementeren, dan komen de vragen.”

Wat Miet allemaal weet, daar sta ik echt van te kijken!

WhatsApp support, groepsgevoel en de community

Dat is ook de reden waarom Nele zonder twijfelen ja heeft gezegd op het vervolg: “toen ik zag staan ‘Whatsapp-support’, ben ik er meteen voor gegaan.”

Wat Tech Queens nog uniek maakt, is volgens Nele het groepsgevoel en de community waar ze kan verbinden met andere onderneemsters: “De groep was fantastisch. Ik keek elke week uit naar de sessies, want ik hield van de vibe in de groep. Ik hou ervan om ervaringen uit te wisselen met de andere starters en elkaar te motiveren.”

“De warme groep, dat is iets unieks en dat komt door Miet. Dat is gewoon hoe zij is, een warme, toffe madam. En hoeveel zij wéét! Ik sta daar elke keer weer van te kijken. En toch blijft ook zij altijd open voor feedback en wil ze bijleren. Dat vind ik zo mooi aan haar. Zo iemand naast je hebben wanneer je start als tech V.A., dat is goud waard! Dat is trouwens ook meteen de reden waarom ik zonder twijfelen in het vervolgtraject, het membership, gedoken ben. Ik zag nog maar ‘whatsapp-support’ staan en het was beslist!”(lacht).

“Het groepsgevoel in dit traject is echt uniek. En dat ligt aan Miet, aan hoe zij is als persoon.”

Technische Virtual Assistant Opleiding - Miet Bamps - Unclouded

Ben je net als Nele zot van all things tech?

Wil je een zaak uitbouwen als Tech V.A.? Schrijf je nu in voor Tech Queens en vind de community en steun van gelijkgestemde onderneemsters.

 

GRATIS MASTERCLASS

Lanceren zonder zorgen:
tips voor een hassle-free lancering

Ontdek wat je kan doen om meer te verkopen, zonder extra moeite en zonder je een pusherige, sleazy verkoper te voelen. Zet alles op voorhand klaar voor een easy-peasy lanceerweek en beperk je administratie tot het absolute minimum.

Gratis Masterclass op 27/11 om 10u.
Met replay voor wie ingeschreven is.

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This