fbpx

Hoe een skiongeval ervoor zorgde dat Ineke Tech Queen werd

Een dom skiongeval zette Ineke in 2022 een tijd thuis met een gescheurde kruisband. Even weg zijn van het werk deed het een en ander opborrelen en ze zocht antwoorden bij een loopbaancoach. Toeval of niet, maar in dezelfde week dat Ineke te horen kreeg dat (tech) V.A. wel iets voor haar zou zijn, viel ook de eerste mail over Tech Queens in haar inbox. Een half jaar later werkt Ineke nog deeltijds als projectmanager voor scholenbouwprojecten en kan ze de rest van haar werkweek vlot vullen met opdrachten als Tech V.A.

 Dag Ineke, hoe ben je bij Miet en het Tech Queens traject terechtgekomen?

Sofie Vriesacker - Support van Sofie
“Ik volgde Miet al heel lang. Het eerste zaadje was geplant toen ik Tijdsbazen XL volgde bij Werk & Leven. Ik wilde ‘ooit eens’ iets voor mezelf gaan doen. Maar ja, je weet hoe dat gaat, als je een fulltime job hebt. Toch volgde ik ook de cursus Start To Notion en werd ik trouwe luisteraar van de Unclouded podcast. Omdat ik een lichte verslaving heb aan online cursussen, heb ik de Tech Queens-content een tijdje bewust genegeerd. Uit zelfbescherming (lacht). Maar toen uit de loopbaanbegeleiding bleek dat dit iets voor mij was, heb ik niet langer getwijfeld.”

“Wie had een jaar geleden gedacht dat ik hier zou staan. Tech Queens heeft echt mijn leven veranderd.”

Het was direct beslist, Ineke zou Tech Queen worden. Liever dat dan algemeen virtual assistant, want het zijn die tools en technische shizzle waar ze warm van wordt, en niet zozeer de administratie.

Ineke stapte in het traject met een open blik, zonder strak plan of hoge doelen. “Ik wilde vooral kennismaken met de tools, zien wat er allemaal is en wat er kan. Het was mijn bedoeling om mijn zelfstandige activiteit op te starten en te zien of het iets voor mij zou zijn, of ik er blij van zou worden.”

En blij werd ze er alleszins van! Zes maanden later werkt ze 1,5 dag per week als Iens en loopt haar agenda vlot vol met collega-architecten die hulp willen bij het optimaliseren van hun processen en tools.

“Miet is er altijd! Als een mentor die voor je supportert en je helpt zoeken naar oplossingen wanneer je het zelf even niet meer weet.”

De WhatsApp support van Miet als grootste gamechanger

Voor Ineke is Tech Queens als totaalpakket een grote meerwaarde geweest voor de start van haar business, maar vooral de support bleek de grootste gamechanger. “Je kan gerust op YouTube alle info over de tools vinden, als je goesting hebt om daar te gaan zoeken. Maar YouTube gaat je niet helpen als je op een specifieke case vastloopt. Miet wel. Ook als ze niet direct het antwoord heeft, gaat ze mee zoeken naar een oplossing. Miet is er altijd! Ze is een mentor bij wie je altijd terecht kan. Je kan haar whatsappen, er was een Slack-community waar ik mijn vragen kon stellen aan Miet en de andere Tech Queens. Bovendien zorgde zij ervoor dat ik actie ondernam, zoals toen we via haar kanalen ons marktonderzoek konden doen. Dat heeft mij echt in gang gezet om concrete stappen te nemen. Miet luistert ook naar onze noden. Zo heeft ze Start To Tech VA toegevoegd toen bleek dat onze groep voornamelijk uit starters bestond en we geen flauw benul hadden van hoe we een zaak konden uitbouwen.”

Het Tech Queens traject bevat een livedag, waarin de deelnemers samen voorbeeldcases bespreken en uitwerken. “Het was fijn om iedereen eens in het echt te zien, want we kenden elkaar wel al van de online sessies, maar dit was toch anders. Ook de fotoshoot met An van An Epic View was de max. Zo hebben we als starters meteen al professionele foto’s voor op onze website en socials, handig!”

Als Tech V.A. moet je willen bijleren

Volgens Ineke is er één belangrijke vereiste voor wie Tech Queen wil worden: “je moet willen bijleren. De interesse in de tools moet er zijn, je moet gebeten zijn om zaken efficiënter te laten verlopen en warm worden van automatisaties. Die honger is nodig om bij te leren en de dingen aan te pakken, want het komt niet vanzelf. Hoeveel support je ook hebt van Miet, je moet ervoor werken, zoals bij elke zelfstandige activiteit.”

Op de vraag of ze het traject zou aanraden, volgt een volmondige “Ja! Als je warm wordt van all things tech en je voelt de klik met Miet, dan is dit het traject voor jou.” En voor wie twijfelt heeft Ineke nog 1 advies: “Doen! Het kan je leven veranderen. Het heeft mijn leven veranderd! Wie had een jaar geleden gedacht dat ik hier zou staan.”

“Mijn skiongeval was een geluk bij een ongeluk, want het was de katalysator voor mijn nieuwe start.”

Technische Virtual Assistant Opleiding - Miet Bamps - Unclouded

Geïnspireerd door het verhaal van Ineke?

Voel jij net als Ineke dat je “iets voor jezelf” wil gaan doen? Zijn tools en tech je ding en word je blij als je processen efficiënter kan laten lopen? Schrijf je dan nu in voor Tech Queens en wie weet ziet jouw leven er over 6 maanden ook helemaal anders uit.

 

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This