fbpx

Plug & Pay

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is een betaaltool. Stel je verkoopt een product of dienst, dan moet dat product of die dienst betaald worden en je hebt de gegevens nodig van de koper. Plug & Pay regelt dat voor jou. Kort gezegd verzamelt Plug & Pay de gegevens van de koper, stuurt de koper daarna door naar een online betaalsysteem zoals Mollie en indien de betaling geslaagd is, maakt Plug & Pay een factuur en stuurt die door naar jou en naar je klant.

Waarom Plug & Pay?

Plug & Pay is ontzettend eenvoudig te gebruiken, zowel voor jou als voor je klanten. Het is gebruiksvriendelijk en intuïtief en je betaalpagina’s zien er nog mooi uit ook. En marketingspecialisten zijn het erover eens dat een aantrekkelijke betaalpagina het verschil kan betekenen tussen kopen of niet kopen.

Bovendien kan je je betaalpagina’s pimpen met een aftelklokje, foto’s, testimonials, …

Hoe gebruik je Plug & Pay?

Je plaatst al je producten of diensten in Plug & Pay, met de omschrijving, de prijs, eventueel een actiekorting, een foto, … Daarna maak je voor al product of elke dienst een betaalpagina aan en je geeft aan welke informatie je nodig hebt van je klant (naam, adres, bedrijfsnaam, BTW-nummer, …).

Waarvoor gebruik je Plug & Pay niet?

Plug & Pay gebruik je vooral wanneer je klant één product of dienst per keer aankoopt. Plug & Pay heeft namelijk geen winkelmandje dat je kan vullen met meerdere producten. Heb je dus een webshop met meerdere producten, dan is Plug & Pay niet de beste oplossing. WooCommerce, Shopify of de Shopify-koopknop zijn dan meer geschikt.

Wel kan je in Plug & Pay kassakoopjes aanbieden, dit zijn één of meerdere extra diensten en/of producten die je klant nog snel kan toevoegen tijdens het betaalproces.

Waarvoor gebruik je Plug & Pay dan wel?

Verkoop je producten of diensten die je klant apart aankoopt, dan is Plug & Pay de eenvoudigste oplossing. Een paar voorbeelden waarvoor Plug & Pay ideaal is:

 • Je verkoopt online cursussen of workshops.

 • Je verkoopt maar één dienst of product.

 • Je verkoopt een beperkt aantal producten en/of diensten, maar die worden zelden of nooit samen aangekocht. Je klant maakt meestal een duidelijke keuze voor één dienst of product.

 • Je verkoopt abonnementen.

Voordelen

 • Je ontvangt je betaling meteen online.

 • De factuur wordt automatisch gemaakt en verstuurd.

 • Je ziet in je dashboard een mooi overzicht van je omzet.

 • Je maakt in no time een aantrekkelijke betaalpagina.

 • Als je betaalpagina klaar is, verloopt alles geautomatiseerd zonder jouw tussenkomst.

 • Je kan betalingen ontvangen in termijnen.

 • Je kan abonnementen verkopen waarvan het te betalen bedrag maandelijks of jaarlijkse automatisch geïnd wordt.

 • Je kan Plug & Pay koppelen met Zapier voor verdere automatisatie (bijvoorbeeld het e-mailadres van je klant in je e-mailmarketingtool toevoegen).

Nadelen

Elk nadeel heb z’n voordeel, Plug & Pay dus ook. Het is zo simpel en eenvoudig dat iedereen er vlot mee zal kunnen werken, maar daar staat tegenover dat je Plug & Pay moet nemen zoals het komt. Je kan niet zo heel veel naar je hand zetten.

Wil je bijvoorbeeld wat meer informatie verzamelen over je klant dan enkel naam, adres en e-mailadres, dan is dat zo goed als onmogelijk.

Betalen in termijnen kan enkel in maandelijkse termijnen (en dus niet per kwartaal bijvoorbeeld).

Je kan ook niet gek veel aan de lay-out van de betaalpagina’s zelf veranderen.

Meer info

Plug & Pay kost 49 € per maand of 497 € per jaar. Om Plug & Pay te gebruiken heb je een Mollie-account nodig. Dit is gratis, maar je betaalt wel een klein bedrag per transactie. Dat bedrag is afhankelijk van de gekozen betaalmethode. Bancontact kost bijvoorbeeld 0,39 € per transactie.

Je vind Plug & Pay hier: https://plugandpay.nl/

Lees ook de andere blogposts uit The Ultimate Toolkit

#1 – ConvertKit
#2 – Plug & Pay
#3 – Zapier
#4 – Factuursturen.be
#5 – Calendly
#6 – Squarespace

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This