fbpx

Squarespace

Squarespace is een CMS (Content Management System). Dit wil zeggen, een systeem waarin je alle content die jij op de wereld wilt loslaten kan managen: je aanbod, je blogposts, je sales-pages, …

Een CMS is dus, kort gezegd, een tool om je website mee te maken.

Waarom Squarespace

Als je de andere blogposts uit deze reeks gelezen hebt, dan weet je dat eenvoud en gebruiksvriendelijkheid bij mij altijd bovenaan staan als ik een tool moet kiezen. Dat is bij Squarespace niet anders. In Squarespace maak je in no time zelf een website die mag gezien worden. Je hebt geen enkele kennis nodig van HTML, CSS of andere ingewikkelde codes die wel eens de kop opsteken als je een website wil maken. Squarespace is heel visueel, je ziet meteen het resultaat van wat je doet. Je kiest een template, stelt je huisstijlkleuren in en drag & dropt tekstblokken, afbeeldingen, knoppen en wat nog al meer.

Squarespace - Unclouded Blog

Nadelen

Al die eenvoud en gebruiksvriendelijkheid hebben ook een klein nadeel en dat is de eerder beperkte functionaliteit van Squarespace. Akkoord, je kan heel snel een heel mooie website in elkaar boksen, maar je moet dan wel op de koop toe nemen dat je niet van elk afzonderlijk stukje tekst het lettertype kan aanpassen, dat je niet exact kan bepalen welke kleurtjes je waar gebruikt. Maar dat hoeft ook echt geen probleem te zijn aangezien je website er hoe dan ook goed zal uitzien.

Extraatjes

Squarespace is fantastisch als je een eenvoudige website nodig hebt. Maar er zijn ook nog wat extraatjes die je kan toevoegen aan je Squarespace-site.

  • Je domeinnaam: als je een .com-domeinnaam wil, kan je die rechtstreeks aan je Squarespace-site koppelen. Dat scheelt je weer wat gedoe met DNS-instellingen. Met een .be-domeinnaam werkt dit helaas niet. Het eerste jaar krijg je bovendien je domeinnaam gratis.

  • G Suite: wil je je professionele e-mailadres via GSuite van Google laten verlopen zodat je kan mailen in een Gmail-omgeving? Dan kan je ook dit regelen via je Squarespace-account. Het eerste jaar krijg je één G Suite-account gratis.

  • Scheduling: je kan het online afsprakensysteem van Squarespace (Acuity) rechtstreeks aan je website koppelen.

  • Commerce: ook Squarespace heeft een webshop-module. Voor een eenvoudige webshop waarin je enkele producten of diensten wil verkopen is dit prima, maar is jouw webshop te uitgebreid en is dit echt de core business van je bedrijf, dan kijk je beter eens naar Shopify of WooCommerce. Betalingen ontvangen in Squarespace doe je met Stripe. Mollie kan je hier niet gebruiken.

Wanneer gebruik je Squarespace niet?

Wil je je website helemaal naar je hand zetten en volledig designen zoals jij hem hebben wil? Wil je een uitgebreide webshop met alle mogelijkheden qua betaalsystemen en verzendmethoden? Is je website meer dan alleen een plek waar je informatie deelt, maar host je er ook een community, een online leeromgeving, …? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een CMS met uitgebreidere mogelijkheden zoals WordPress.

Meer info:

Squarespace Business kost 24 € per maand of 204 € per jaar. Hierbij krijg je het eerste jaar een gratis .com-domein en een gratis G Suite-account. Squarespace Commerce is inbegrepen, scheduling moet je apart betalen.

Squarespace vind je hier: https://www.squarespace.com/

Lees ook de andere blogposts uit The Ultimate Toolkit

#1 – ConvertKit
#2 – Plug & Pay
#3 – Zapier
#4 – Factuursturen.be
#5 – Calendly
#6 – Squarespace

Unclouded

Tech shizzle tips en tricks rechtstreeks in je inbox

Automatisatie, tools, systemen: er is zoveel technische shizzle out there! In de Unclouded nieuwsbrief filter ik de interessantste tips en tricks eruit voor jou en deel ik plezante behind-the-scenes. Schrijf je nu in voor de enige tech-nieuwsbrief die je niet in slaap wiegt!

En word je toch geen tech-fan, dan is er zelfs een uitschrijf-knop voorzien.

Pin It on Pinterest

Share This